6 tips om te beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen doe je niet als goede voornemen, maar omdat je een gezonde levensstijl belangrijk vindt. Zorg ervoor dat je voldoende wilskracht hebt en motivatie zodat je nieuwe levensstijl kans van slagen krijgt. Hardlopen heeft namelijk als grote voordeel dat het je jong houdt. Zo blijkt uit onderzoek van Stanford University dat mensen over het algemeen pas op latere leeftijd last van ouderdomsklachten krijgen. Kortom een gezonde sport die velen als hobby zien.

Doe een warming-up
Voordat je begint is het belangrijk dat je een warming up doet. Dit om vervelende blessures te voorkomen. Zo kan je als snel “uit de running” zijn wanneer je een spiertje verrekt tijdens een “koud” rondje hardlopen. Zorg ervoor dat je met je voet zo plat mogelijk op de grond blijft staan en hang voorover (houd een paal of boom vast). Doe nu hetzelfde maar leun nu naar links waarbij jij je rechterbeen strekt en wederom je voeten op de grond staan. Doe nu hetzelfde maar dan andersom. Schud je benen los en je bent klaar om te gaan.

Ja, je leest het goed, we zijn aan het rijmen geslagen want de surprise gedichten voor de kerst moeten weer gemaakt worden een dezer dagen. Afgelopen week zijn de eerste sneeuwvlokken alweer veilig geland, dat betekent dat het steeds kouder wordt in ons koude kikkerland. De maand december kenmerkt zichzelf niet alleen door het koudere weer, maar ook door gezelligheid met familie en vrienden keer op keer. Met sinterklaas en kerst gaan vaak de gourmetstellen aan, en de lekkere hapjes en drankjes kunnen dan natuurlijk niet in de koelkast blijven staan. Met onze goede voornemens voor 2019 in het zicht, moeten we ons in de sportschool behoeden voor eventueel overgewicht.

Goede voornemens
Sommige onder ons proberen ieder jaar goede voornemens op te stellen voor het komende jaar. De bekendste zijn dan ook ‘ik ga meer sporten’, ‘ik ga gezonder eten’ of ‘ik ga minder drinken’. Maar het is algemeen bekend, van uitstel komt afstel. Ons advies: begin gewoon meteen en duik die sportschool in. Mocht deze drempel toch iets te hoog zijn, dan kunnen wij je in dit artikel misschien overtuigen om ook tijdens de wintermaanden in vorm te blijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *