Verantwoord afvallen met een crosstrainer

De decembermaand komt er weer aan en wat je in ieder geval op je verlanglijstje kunt zetten is: een crosstrainer. Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw zijn niet bepaald de dagen waarop je bezig bent met wat er allemaal naar binnen gaat. Pepernoten, kerstdiners, oliebollen en meer van dit soort lekkere dingen horen er nu eenmaal bij (helemaal niet erg ;)). Een goed voornemen dat we vervolgens vaak horen is: ‘meer sporten’. Maar waarom wachten, als we er nu al mee kunnen beginnen?

Pump it up en train je fit met kettlebells, de ideale accessoire voor de hoge intensiteit training van iedere man. Hij is er in verschillende vormen en maten en je kan er je hele lichaam mee trainen. Kortom een kettlebell is de must have voor elke sportieve man. We vertellen je er meer over in dit artikel op lifestyle platform mensgoodlife.

Oorspronkelijk komt de kettlebell uit Rusland. In de Sovjet Unie gebruikte ze het vroeger om de landbouwproductie te wegen. Onderling daagde de boeren elkaar zelfs uit, waarbij de kettlebell het wedstrijdelement was. De Russen noemen een kettlebell overigens “Girya”, wat vertaald “rondslingeren” betekent. Want dat is wat je met een kettlebell doet. En als jij je mocht afvragen hoe het zo populair is geworden in de rest van de wereld? Dit kwam door de val van het ijzeren gordijn, waarbij het trainingsinstrument overgewaaid is naar Amerika. Voormalig (Special Force) trainer Pavel Tsatsouline heeft de workout met de kettlebell hoogst persoonlijk geïntroduceerd in Amerika, waarna het snel overwaaide naar de rest van de wereld.

Verantwoord afvallen? Haal een crosstrainer in huis!

Wanneer je regelmatig sport, voel je je fitter, gelukkiger, fijner en gezonder. Sporten is ontzettend goed voor je! Dat weten we eigenlijk allemaal wel… wanneer we sporten niet zo leuk vinden, is het echter lastig om het vol te houden. Daarom is het belangrijk om een manier te vinden waardoor jij sporten wél leuk gaat vinden. Zodat je het ook graag een aantal keer per week doet. En ja, wij hebben de gouden tip voor jou: haal een crosstrainer in huis!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *