MUSEUM VOOR 1 DAG NIEUWSBRIEF - 4

Stacks Image 495

Museum Voor 1 Dag - beleef het mee !

Stacks Image 407

Wij wensen u in 2015 veel nieuwe, prikkelende en esthetische ervaringen!

Museum Voor 1 Dag: een terugblik
2014 was een succesvol jaar. We hebben in totaal 68 presentaties gegeven. Hiermee hebben we circa 800 ouderen bereikt, die niet meer zelf naar het museum toe kunnen. We hebben dit jaar ook presentaties gegeven bij Boogh, waar mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte worden begeleid. En daarmee hebben we laten zien dat Museum Voor 1 Dag ook andere doelgroepen aanspreekt. De evaluaties laten zien dat de presentaties erg worden gewaardeerd met cijfers tussen de 7,5 en de 10.
De activiteitenbegeleiders ervaren de activiteit als pakkend, op maat, leerzaam, gezellig, boeiend, interactief, respectvol, prikkelend en duidelijk. Driekwart van de instellingen stelt een vervolgbezoek zeer op prijs en kijken uit naar een volgende keer. Verschillende zorglocaties laten weten geconfronteerd te worden met een onzeker toekomstperspectief, dat geeft onrust. Daarom juist is Museum Voor 1 Dag het cadeau dat u uzelf en de bewoners toe mag wensen. Een beetje magie, verwondering en plezier!
Stacks Image 2269
Stacks Image 434
Museum Voor 1 Dag in 2015
De presentaties starten in maart 2015 met een nieuwe prikkelende collectie, enthousiaste vertellers en inspirerende verhalen. De presentaties kunnen dit jaar worden geboekt op dinsdag, woensdag en vrijdag. We wisselen twee keer per jaar de collectie. Tevens hebben hebben we de prijs per presentatie verhoogd naar € 65,- euro. Meer kunt u lezen op de website. De volgende uitspraken geven aan waarom we het doen en waarom we iedereen deze ervaring gunnen: “ Bewoners voelen zich serieus genomen en hebben het echt naar hun zin.” “ Fantastisch om te zien hoe de bewoners opleven.” “ Meestal is de spanningsboog van de mensen heel kort. Maar nu wilden ze eigenlijk steeds meer.” “ Wanneer komt het museum weer langs?”

Enthousiast over ons project of nieuwsgierig? Boek NU !
Stacks Image 2200

Wilt u als zorginstelling, museum of verteller ook meedoen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om u op te geven.

Nieuwe ontwikkelingen
Sommige partners hebben het al gemerkt. Stichting Museum Voor 1 Dag zet het talent, de kennis en de nieuwsgierigheid van de vertellers ook in op andere taken binnen de organisatie. Omdat ze het kunnen!

Ambitie
Onze ambitie is om het project in twee jaar over te dragen aan 10 organisaties in andere regio’s. Op deze manier willen we bereiken dat er meer ouderen in Nederland kunnen genieten van lokaal cultureel erfgoed en hedendaagse kunst. Is dit ook uw ambitie? Meldt u dan nu aan! We horen graag van u!
Stacks Image 450
Website mv1d.nl aangepast
De website is aangepast. Zoals u wellicht weet is het Amersfoortse project voortgekomen uit het Utrechtse project, dat inmiddels aan het vijfde seizoen begint. Angela Manders staat aan de basis van beide projecten. Ondanks hetzelfde concept, staan de projecten op zichzelf. De projecten hebben een eigen organisatiestructuur, werkwijze en financiering. Museum Voor 1 Dag Utrecht werkt alleen binnen de stad Utrecht, met Utrechtse musea en zorginstellingen en een Utrechtse financierder. Het project Museum Voor 1 Dag gaat de provincie, hier MV1D Amersfoort genoemd, is ondergebracht in een eigen Stichting. De Stichting Museum Voor 1 Dag is werkzaam in de regio Amersfoort, Hilversum en Amsterdam. Op de website kunt u nu beide projecten terug vinden onder een eigen tabblad. Veel lees plezier!
Stacks Image 460

Museum Voor 1 Dag wordt in beeld gebracht door onze mediapartner Highzone Fotografie/Paul Voorthuis

De organisatie groeit mee
Marlies Juffermans stopt na twee jaar met haar werkzaamheden als zakelijk leider van Museum Voor 1 Dag. Zij zal op projectbasis verbonden blijven met de Stichting als fondswerver. Wij danken haar voor haar inzet, kennis en enthousiasme en wensen haar heel veel succes met haar studie en nieuwe werkzaamheden.

Museum Voor 1 Dag wordt financieel mogelijk gemaakt door:
Fonds Sluyterman Van Loo, RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Pr. Bernhard Cultuurfonds, kfHeijn Fonds, Gemeente Amersfoort, Gemeente Soest
Stacks Image 100
Stacks Image 473
Bezoek ook onze Facebook pagina, en laat daar uw ervaringen achter!