MUSEUM VOOR 1 DAG NIEUWSBRIEF - 3

Stacks Image 495

Museum Voor 1 Dag - beleef het mee !

Stacks Image 407

Met trots presenteren we onze film over Museum Voor 1 Dag

Museum Voor 1 Dag de FILM!
Met trots presenteren we de promotiefilm over Museum Voor 1 Dag. De film is opgenomen in Vondelstede, Amsterdam. Dit is één van de zorglocaties waar de vertellers van MV1D vaker op bezoek zijn geweest. De film laat goed zien met welk plezier de vertellers het programma uitvoeren en hoe de deelnemers het programma beleven. Kortom de film laat zien wat we doen, hoe we werken en wat je tijdens een presentatie van MV1D kunt ontdekken en ervaren. Nieuwsgierig? Kijk dan snel hier.

Prijsvraag!
Naast de film van Museum Voor 1 Dag, vindt er nog een belangrijke filmpremière plaats: Mees Kees op de Planken. Mees Kees is een leraar die met zijn klas grote avonturen beleeft. Op een dag neemt hij zijn klas mee naar zijn oma in het bejaardenhuis. Ze gaan haar verrassen, maar waarmee? Stuur het goede antwoord naar: info@mv1d.nl  We verloten 2 bioscoopkaartjes onder de juiste antwoorden. De jury bestaat uit Barbara Bredero, regisseur van de Mees Kees films.
Stacks Image 434

Wilt u als zorginstelling, museum of verteller ook meedoen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om u op te geven.

MV1D een rijke ervaring
Museum Voor 1 Dag komt op bezoek bij ouderen die lijden aan dementie. Daar hebben de vertellers inmiddels veel ervaring mee. Maar soms staan de vertellers toch nog voor een enorme uitdaging en valt het niet altijd mee om iedereen te betrekken in het verhaal. Door zintuiglijke ervaringen te bieden en persoonlijke aandacht te geven krijgen de vertellers toch veel voor elkaar. En dan zijn het de kleine dingen waaraan je merkt dat zo'n presentatie iets teweeg brengt bij de bewoners. Dat maakt het zo waardevol voor alle partijen. Lees op de blog de ervaring van Jacqueline en Sylvia bij Huize St.Jozef in Nijkerk.
Stacks Image 460
MV1D nu ook in Hilversum
Eind juni 2014 organiseerden we in Hilversum samen met de zorgorganisatie HilverZorg een informatieochtend. Na uitleg over ons project volgden korte presentaties door onze vertellers. De ochtend werd druk bezocht door medewerkers van de verschillende locaties. De reacties waren zeer positief. Museum Voor 1 Dag is inmiddels zeven keer in Hilversum geboekt o.a. in de Zonnehoeve. In het najaar staan nog meer presentaties gepland.
Stacks Image 450

Museum Voor 1 Dag wordt in beeld gebracht door onze mediapartner Highzone Fotografie/Paul Voorthuis

Welkom
Museum Voor 1 Dag heeft er drie goede en zeer gemotiveerde vertellers bij: Christel Eijkelenboom, Monique van de Kerkhof en Marian van der Heijden. Welkom! We heten ook de volgende partners uit de cultuur- en de zorgsector welkom: Museum Elisabeth Weeshuis in Culemborg, Wijkmuseum Soesterkwartier in Amersfoort, Hilverzorg in Hilversum, De Werf in Amsterdam, IJsselheem in Zwolle, Boogh Amersfoort en Florence in den Haag.
Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een fijne collega. Liena Schuuring heeft een nieuwe (betaalde) baan gevonden. Wij wensen haar veel werkplezier!

Museum Voor 1 Dag wordt financieel mogelijk gemaakt door:
Fonds Sluyterman Van Loo, RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Pr. Bernhard Cultuurfonds, kfHeijn Fonds, Gemeente Amersfoort, Gemeente Soest
Stacks Image 100
Stacks Image 473
Bezoek ook onze Facebook pagina, en laat daar uw ervaringen achter!