MUSEUM VOOR 1 DAG NIEUWSBRIEF - 2

Stacks Image 495

MV1D - een bijzondere museumervaring op locatie

Stacks Image 407

ZomerACTIE: Bent u al een bestaande zorgpartner?
Verdien een GRATIS extra presentatie in de zomermaanden.

Ambtenaar als verteller
Museum Voor 1 Dag is een van de veertig projecten die zijn geselecteerd voor het landelijke programma Vitaliteit ontmoet Kwetsbaarheid. De projecten zijn allemaal initiatieven die de ontmoeting tussen kwetsbare ouderen en vitale senioren stimuleren. Het hoeft daarbij niet alleen over kunst te gaan. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst gaat wel specifiek over kunst en cultuur. Dit programma, waarin we ook opgenomen zijn, wil cultuurparticipatie door ouderen stimuleren. Het is een initiatief van een aantal grote landelijke fondsen en het Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst.
Om het belang van cultuurparticipatie onder senioren nog meer te versterken is in juni 2013 een convenant gesloten tussen de partners van Lang Leve Kunst en de ministeries VWS en OCW. Museum Voor 1 Dag heeft daar profijt van! Een aantal ambtenaren van het ministerie VWS wil graag meemaken wat er in de projecten, zoals het onze, leeft. Binnenkort zal daarom een ambtenaar van VWS voorgesteld worden aan ons team en een tijdje met ons meelopen. We hopen elkaar hiermee te inspireren en van elkaar te leren. Kijk ook op: www.vitok.nl en www.langlevekunst.nl
Stacks Image 434

Wilt u als zorginstelling, museum of verteller ook meedoen in 2014? Neem voor meer informatie contact met ons op!

VSBfonds op bezoek
Op vrijdag 28 maart j.l. waren Joost van Lanschot, directeur van het VSBfonds en zijn adviseur Florens Booij op bezoek bij Museum Voor 1 Dag. Ze bezochten een presentatie in Wijkverpleeghuis Wiekslag Boerenstreek in Soest. Dhr. van Lanschot is enthousiast over Museum Voor 1 Dag juist omdat in dit project sociale én culturele doelen samen komen. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van het VSBfonds. Als gasten van Museum Voor 1 Dag hebben de heren het volgende in ons gastenboek geschreven:

“ Heel fijn om bij een uitvoering aanwezig te zijn. Mooie interactie tussen alle deelnemers en de inleiders. Ga zo door.” Joost van Lanschot, directeur VSBfonds
“ Prachtig project, mooi dat VSBfonds hier aan bij mag dragen." Florens Booij, adviseur kunst & cultuur VSBfonds
Stacks Image 450

Museum Voor 1 Dag wordt in beeld gebracht door onze mediapartner Highzone Fotografie/Paul Voorthuis

Met mijn vingers aan ...
De vertellers van Museum Voor 1 Dag maken het mogelijk om museale voorwerpen met verschillende zintuigen te ontdekken. Het kijken, voelen, horen, ruiken en soms zelf proeven staat centraal. De collectie voor Museum Voor 1 Dag wordt speciaal geselecteerd voor dit doel en bestaat uit cultureel erfgoed en hedendaagse beeldende kunst. Neem bijvoorbeeld het schilderij van Elisabeth Zorn uit de collectie van Special Arts. De structuur van de verf op het doek te voelen is altijd weer een bijzondere ervaring, maakt nieuwsgierig en intensiveert het kijken.
In musea is het meestal niet toegestaan om de kunstwerken aan te raken. Maar het is wel verleidelijk ... Daarom hebben we ons kunstminnend bestuur gevraagd welk kunstwerk zij graag aan willen raken... Lees op de blog over het verborgen verlangen van één van onze bestuursleden.
Stacks Image 460
Welkom nieuwe projectpartners
Het team van Museum Voor 1 Dag is uitgebreid met twee nieuwe vertellers: Marian van der Heijden en Christel Eijkelenboom. Welkom!
We heten ook de volgende partners uit de cultuur- en de zorgsector welkom: Special Arts in Amersfoort, KaDE in Amersfoort, Versa Welzijn in Hilversum, St. Jozef in Hooglanderveen, Puntenburg in Amersfoort, De Heijbergh in Soesterberg, De Amershorst in Amersfoort, Boogh Activiteiten in Veenendaal en Utrecht, Vondelstede in Amsterdam en Palet Welzijn in Waddinxveen.

Museum Voor 1 Dag wordt financieel mogelijk gemaakt door:
Fonds Sluyterman Van Loo, RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds,
Pr. Bernhard Cultuurfonds, kfHeijn Fonds, Gemeente Amersfoort, Gemeente Soest

Stacks Image 100
Stacks Image 473
Bezoek ook onze Facebook pagina, en laat daar uw ervaringen achter!