MUSEUM VOOR 1 DAG NIEUWSBRIEF

Stacks Image 495

Wij wensen u fijne feestdagen en een inspirerend en cultureel 2014

Stacks Image 407

Met trots presenteren we onze eerste nieuwsbrief van Museum Voor 1 Dag gaat de provincie in.

Resultaten MV1D najaar 2013
Na 16 presentaties en een enquête onder de activiteitenbegeleiders zijn de resultaten zichtbaar. We hebben een geweldig team van 7 vertellers die professioneel de collectie presenteren. Onze collectie bestaat uit 10 kunstwerken/voorwerpen uit verschillende lokale musea. In totaal zijn er meer dan 200 bewoners in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Amersfoort, Soest en Nijkerk bereikt. Bewoners en activiteitenbegeleiders reageren enthousiast met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,3. Het project krijgt aandacht in de media en op conferenties Ouderen & Cultuur waardoor het aantal projectpartners groeit. Kortom, we zijn trots op wat we hebben bereikt en we gaan in 2014 door.
Stacks Image 434

Wilt u als zorginstelling, museum of verteller ook meedoen in 2014? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om u op te geven.

Van vrijwilliger tot verteller!
Inmiddels hebben alle vertellers ervaring op gedaan met het presenteren van Museum Voor 1 Dag. Na een intensieve training, veel inzet en enthousiasme zijn ze uitgegroeid tot vertellers van verhalen met oprechte aandacht voor de ander. En zoals Agnes van der Ark (verteller) dit zo mooi heeft verwoord ligt hierin ook de uitdaging: “Mijn motivatie om aan Museum Voor 1 Dag deel te nemen, was mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal achter een museumstuk. De verdere kennismaking gaf al snel inzicht dat er meer van mij verwacht werd. Ik vond dat een uitdaging waar ik graag energie in wilde steken.”
Stacks Image 450
MV1D in woord en beeld
Het meemaken van een presentatie van Museum Voor 1 Dag is een bijzondere belevenis, zowel voor de ouderen, hun partners en verzorgers als voor de vertellers:
“Tijdens onze presentaties zie ik ouderen genieten van de aandacht en een mooi verhaal, zich verbazen over een stoplicht, nieuwsgierig zijn naar een voorwerp, kijken naar een zelfportret, proeven van honing en voelen aan berenvacht. Er is volop herinnering en herkenning. Ik zie hun partners glimlachen. Morgen naar Birkhoven. Ik verheug me erop.”
Jacqueline Louwé (verteller)
Stacks Image 460

Museum Voor 1 Dag wordt in beeld gebracht door onze mediapartner Highzone Fotografie/Paul Voorthuis

Projectpartners Museum Voor 1 Dag

MV1D wordt financieel mogelijk gemaakt door:
Fonds Sluyterman Van Loo, RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB-fonds,
Pr. Bernhard Cultuurfonds, kfHeijn Fonds, Gemeente Amersfoort, Gemeente Soest

Verder zijn er vele culturele partners en de zorginstellingen, die het mogelijk maken zo veel mogelijk ouderen te bereiken en te inspireren.
Stacks Image 100
Stacks Image 473
Bezoek ook onze Facebook pagina, en laat daar uw ervaringen achter!